• za. jul 20th, 2024

Welkom op hulpdienstennieuws.be

Nieuwssite van provincie Antwerpen

Storm Eunice geeft de brandweer handen vol werk in provincie Antwerpen en Vlaams-Brabant West

DoorHeidi Dekegel

feb 20, 2022

Op vrijdag 18 februari 2022 kwamen er diverse oproepen binnen bij de hulpdiensten door de het stormweer.

Zo kreeg de Brandweerzone Vlaams-Brabant West 2.714 oproepen gerelateerd met de storm, Brandweerzone Rand meer dan 1.487 oproepen en bij Brandweer Zone Antwerpen meer dan 1.300 oproepen.

In Asse (Vlaams-Brabant West) werd een tijdje het gemeentelijk rampenplan afgekondigd doordat de kerktoren dreigde in te storten.

De brandweer heeft overal hun handen vol met het wegruimen van omgewaaide bomen, ingevallen delen van woningen, dakpannen die dreigen te vallen,…

De brandweer probeert iedereen zo spoedig mogelijk te helpen, maar vraagt ook om niet zelf in gevaarlijke situaties aan de slag te gaan.

Ook het nummer 1722 is actief in gebruik, de hulpdiensten vragen dan ook met aandrang om niet dringende schadegevallen hierop te melden zodat het noodnummer 112 vrij blijft voor dringende hulp.

Hier onder alle foto’s van Interventies.

In de kerkedreef te Brasschaat waren er ook twee bomen geveld door de wind de straat was volledig verspert.

Bomen vallen neer op de Sint-Jobsesteenweg N117 te Brasschaat en sleurt Elektriciteitskabel mee naar beneden de baan was volledig versperd tussen de Miksebaan en Papestraat.

Buurtbewoners helpen brandweer met een grote boom te verwijderen op de Botermelkbaan N121 te Schoten.

Ook in de Oud Strijderslei in Brasschaat was niet bereikbaar door een dikke boom dat neer was gekomen .

De Bredabaan N1 in Brasschaat was richting Centrum een paar uur afgeslote door een boom die was gevallen , maar de brandweer had het moeilijk om de boom door te zagen , omdat de boom volledig was bedekt met klimop.

De molenbaan in Schoten waren er twee bomen die dreigde te vallen , de brandweer van Schoten heeft de twee bomen verwijderd .

In de Jachtwachtersdreef te Schoten heeft er een grote Eik een Woning onbewoonbaar gemaakt , de boven verdiepeng en het dak zijn volledig kapot en ingestort.

Ook aan het Uza in Edegem heeft de storm schade gemaakt , daar zijn zonwerend panelen naar benden gekomen van het 5de verdieping aan het Moeder en Kind centrum

In de Guyotdreef in Brasschaat heeft op Zondag 20 februari heeft de brandweer een oude boom verwijderd die dreigde te vallen op straat . de boom lach blijkbaar al twee jaar zo maar is voor veiligheid toch verwijderd .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.