• za. jul 13th, 2024

Welkom op hulpdienstennieuws.be

Nieuwssite van provincie Antwerpen

Zware industriebrand te Wijnegem

Doorjesse veraart

apr 29, 2022

Donderdagnamiddag rond 14u werden de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een brand bij het afvalverwerkingsbedrijf Bruco op het industrieterrein Venhof te Wijnegem. De operationele coördinatiefase van het rampenplan werd afgekondigd.

Brandweerzone Antwerpen post Noord was massaal ter plaatsen, het bleek om loods te gaan waar +/- 450 ton papierafval opgeslagen lag. De brand was na enige tijd onder controle maar het nablussen van smeulend papier nam nog even tijd in beslag, hiervoor pompte de brandweer massaal water uit het Albertkanaal De oorzaak van de brand is nog onbekend en wordt onderzocht. De civiele bescherming werd eveneens opgeroepen met de bulldozers, eveneens de drone werd ingezet om een totaal overzicht te krijgen.

Ziekenwagen Wijnegem was preventief ter plaatsen.

Er werd gevraagd aan omwonende om ramen en deuren gesloten te houden wegens hevige rookontwikkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.