• zo. jul 21st, 2024

Welkom op hulpdienstennieuws.be

Nieuwssite van provincie Antwerpen

Twee zware bermbranden op de E19 Kleine bareel en schoten

DoorHeidi Dekegel

aug 10, 2022 ,

Gezien de aanhoudende droogte had de brandweer het woensdag 10 augustus 2022 hun handen vol met het bestrijden van bermbranden.

De eerste oproep kwam binnen om 11u op de E19 ter hoogte van Kleine Bareel . Door onbekende redenen vatte de middenberm vuur.

Brandweerzone Rand post Brasschaat, post Schoten, Brandweerzone Antwerpen post Noord en post Berendrecht waren hiervoor ter plaatsen.

Een 2e oproep kwam rond 13u binnen enkele kilometers verder dan de eerste oproep. Deze bermbrand bevond zich op de E19 ter hoogte van Schoten.

Ook hier is de oorzaak onbekend. Hiervoor kwamen Brandweerzone Rand post Brasschaat, Schoten, Brecht, Sint-Job-In-‘T-Goor, Kapellen en Brandweerzone Antwerpen Post Noord ter plaatsen.

Code rood voor natuurbranden is hiervoor vanaf vandaag van kracht. Dit wil zeggen dat er nog meer op gehamerd wordt om geen afval in de natuur achter te laten.

Bijvoorbeeld: een glasscherf is genoeg om brand te laten ontstaan. Er wordt door diverse steden gevraagd om zo weinig mogelijk te barbecueën.

Een verbod is er nog niet. Wees dus steeds voorzichtig en zorg steeds dat er een brandblusapparaat in de buurt is indien u dit wel doet.

De persoon die zich bezig houd met de barbecue is eveneens de BOB en is dus nuchter.

Foto’s bermbrand Kleine Bareel

Foto’s bermbrand Schoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.