• za. jul 20th, 2024

Welkom op hulpdienstennieuws.be

Nieuwssite van provincie Antwerpen

Ere korporaal gaat met pensioen bij Brandweer zone Rand post Kapellen 

Doorjesse veraart

feb 19, 2023

Zaterdagmiddag werd korporaal Beersmans Carl van de brandweerzone Rand post Kapellen zonder dat hij het wist door zijn collega’s thuis opgehaald met loeiende sirenes.

Korporaal Beersmans werd met de oudste maar mooiste brandweerwagen van het korps (Bosje genaamd) van zijn thuis naar de kazerne gebracht na eerst een paar kilometers door het dorp van Kapellen gereden te hebben.

Toen korporaal Beersmans aankwam aan de kazerne stonden alle collega’s klaar in een erehaag eveneens waren er 2 personen gemaand Stuart jervis en Kris Rycke aanwezig die prachtige muziek maakte met hun doedelzak.

Ook werd er een speech gehouden door Kapitein Weyers B van Brandweerzone Rand post Kapellen met verhalen van vroeger en het bedank woord voor al de jaren trouwe dienst.

Na de speech was er nog een verrassing voor de ere korporaal hij moest namelijk een brandje gaan blussen maar zijn vervoersmiddel was een lijnbus (zelf was hij reeds jaren buschauffeur), ook hadden ze in een oude brandweerslang gaten geprikt waardoor het bluswater daarlangs uitspoot.

Toen het brandje geblust was werd de ere korporaal voor de laatste keer ook zelf geblust door zijn collega’s.

Ere korporaal Beersmans verlaat het Kapelse brandweerkorps na 48,5 jaar dienst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.