• za. jul 20th, 2024

Welkom op hulpdienstennieuws.be

Nieuwssite van provincie Antwerpen

Mediche interventieplan van kracht na ongeval met minibus te Hoboken

Zondagochtend gebeurde er rond 03:30 een zwaar verkeersongeval op de Kolonel Silvertopstraat aan het kruispunt met de Generaal Armstrongweg en de Sint-Bernardsesteenweg.

Het verkeersongeval gebeurde met een Brits minibusje waar op het moment van het ongeval 17 personen in zaten, een kind is in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht de chauffeur overleefde de klap niet en overleed ter plaatse, 16 andere personen raakte lichtgewond.

Door het ongeval was heel het kruispunt een aantal uur volledig afgesloten.

De minibus heeft naar verluidt eerst op de Sint-Bernardsesteenweg een ongeval gehad met een personen wagen maar de mini bus is hierbij niet gestopt en met hoge snelheid verder gereden, de chauffeur van de personenwagen reed achter het busje aan tot hij een politiecombi tegen kwam de man vertelde van het ongeval toen de politie ook achter het busje reed, maar toen de politie op het kruispunt aan kwam lag het busje al op de zijkant.

De chauffeur van de minibus is vermoedelijk de controle over het stuur verloren door de hoge snelheid in de bocht richting de Antwerpse ring, toen hij een paal van de tramleiding raakte en kantelde.

Diverse mugteams en ziekenwagens en Brandweerploegen kwamen ter plaatse ook de gezondheidsinspecteur kwam ter plaatse omdat er even spraken was van een mediche interventieplan maar is snel afgeblazen.

Hieronder een overzicht van de inzet: MUGteams: Mug Antwerpen 2 (Sint-Vincentius) Mug Antwerpen 6 (Sint-Augustinus) Ziekenwagens: Antwerpen 1 (Zuid) Antwerpen 4 (Stuivenberg) Antwerpen 6 (Sint-Vincentius) Antwerpen 8 (Monica Deurne) Antwerpen 9 (Hoboken) Edegem 2 (UZA) Hatzoloh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.