• za. jul 13th, 2024

Welkom op hulpdienstennieuws.be

Nieuwssite van provincie Antwerpen

Jeugdbrandweer Stabroek laten zien wat ze kunnen tijdens de opendeurdag van Brandweer zone Rand post Kapellen

Doorjesse veraart

sep 18, 2023 ,

Zondag 17 september heeft de Brandweer zone Rand post Kapellen hun jaarlijkse opendeurdag gehouden, door het stralende en warme weer kwam er heel wat toeschouwers een kijkje nemen.


Er was van alles te beleven in en rond de Kazerne, in de kazerne konden de kleinste onder ons zich laten schminken en kon je ook gezellig babbelen met een drankje en een lekkere pannenkoek of hamburger of heerlijke frietjes, ook stonden er buiten twee springkastelen en kon je het wagenpark van de post Kapellen bewonderen ook was een oldtimer van de Rijkswacht aanwezig.


Ook konden de kleinste brandweermannen of vrouwen in wording zich op de parking uitleven, daar konden kleine brandweermannen of vrouwen in wording is echt pompier zijn, er waren ondermeer waterspelletjes die door de jeugdbrandweer van Stabroek werden verzorgd.

Ook konden ze meerijden in echte brandweerwagens onder meer die van Kamp van Brasschaat, hulpdienst Stabroek en de bekende oude bosbrandweerwagen “Bosje”.

Natuurlijk waren er ook demonstraties verspreid over heel de namiddag.


De gekende frietketel: hoe kan je zelf een frietketelbrand blussen? En hoe mag je het zeker niet blussen.


De jeugdbrandweer van Stabroek heeft aan het grote publiek getoond wat ze konden: de jongste lichting heeft een binnenbrand bestrijding gedemonstreerd na de jongste lichting was het de beurt aan de grotere lichting, die hebben laten zien hoe ze een slachtoffer moeten bevrijden uit een wrak na een accident.


Wat als de medische diensten niet in een woning kunnen tijdens een noodsituatie? Dat heeft de brandweer ook laten zien hoe ze toegang tot een woning verschaffen om zo bij het slachtoffer te geraken.


Om 17u was er de grote demonstratie: dan heeft de brandweer zone Rand post Kapellen laten zien wat ze doen tijdens een IGS interventie (Incident Gevaarlijke Stoffen). Jaarlijks heeft de Brandweer zone Rand post Kapellen 10 interventies met gevaarlijke stoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.