• za. jul 13th, 2024

Welkom op hulpdienstennieuws.be

Nieuwssite van provincie Antwerpen

Achtervolging eindigt aan parking Brecht “30 kg heroïne in voertuig aangetroffen”

Doorjesse veraart

nov 26, 2023

Zondagavond 26 november 2023 wou de Federale wegpolitie een voertuig controleren met een Franse nummerplaat die geseind stond, op de R1 richting Gent wou de politie het voertuig aan de kant zetten maar deze negeerde de bevelen van de politie.


En reed de persoon weg de federale wegpolitie heeft de achtervolging ingezet, het voertuig is vervolgens via de Bolivarplaats en de Kolonel Silvertopstraat in Antwerpen gereden, en vervolgens heeft de persoon in Antwerpen-Zuid de oprit terug genomen van de R1 richting Nederland.


De achtervolging ging gepaard met hoge snelheden. Tussen de 180 en 200 km per uur werden er gehaald, ook werden er gevaarlijke manoeuvres vastgesteld.


De politie merkte op een bepaald moment een grote rookwolk op die afkomstig was van het achtervolgend voertuig, die rookwolk werd heviger ook ontstond er een steekvlam onder het voertuig.


Ter hoogte van de parking van Brecht kon de federale wegpolitie samen met het Snelle Respons Team (SRT) van de Antwerpse politie de bestuurder arresteren.


De brandweer Zone Rand werd opgeroepen om het voertuig te controleren van waar de rook afkomstig was, het bleek afkomstig te zijn van de motor die de bestuurder had opgeblazen, de brandweer heeft het wegdek moeten afspuiten omdat er olie op de weg lag.


Tijdens controle van het voertuig werd er 30 kilogram heroïne aangetroffen die ook in beslag werd genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.