• do. jul 18th, 2024

Welkom op hulpdienstennieuws.be

Nieuwssite van provincie Antwerpen

Brand in het Fort van Stabroek met 19 slachtoffer Rampoefening te Stabroek

Donderdagavond 4 Juli heeft de Belgische Brandweer (Brandweer Zone Rand) en de Nederlandse Brandweer samen met politie Noord en Paramedic support team, een grote rampoefening gehouden in het Fort van Stabroek.

Scenario:

Er was donderdagavond een activiteit aan de gang ik het fort van Stabroek maar rond 18u40 brak er brand uit in een van de gangen van het Fort, er was al rap een hevige en dikke rookontwikkeling aanwezig, enkele personen konden op eigen kracht buiten geraken waar de eerste ziekenwagen en autopomp van de zone Rand post Kapellen net aangekomen waren.

Ze vertelden dat er in totaal 19 personen aanwezig waren op het moment van de brand, door de dikke rookontwikkeling was het mogelijk, om de slachtoffers te vinden samen met de tweede autopomp van post Schoten hebben ze een reddingsactie gedaan, ook heeft dan één ploeg de brand bestreden.

De Nederlandse Brandweer kwam in bijstand die vervolgens ook mee slachtoffers ging zoeken, ook waren er buiten het Fort personen die gewond waren doordat ze gevlucht waren.

Ook waren er enkele personen vermist maar werden door de brandweer zone Rand snel terug gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.