• vr. jul 19th, 2024

Welkom op hulpdienstennieuws.be

Nieuwssite van provincie Antwerpen

Brandweerzone Vlaams-Brabant West opent deuren met speciale gast

Brandweerzone Vlaams-Brabant West post Tollembeek stelde zondag 18 september 2022 hun deuren open. Doorheen de namiddag kregen mensen de kans om het uitgebreide wagenpark te bewonderen en te zien hoe de brandweer werkt.

µ Zo werden er demo’s gegeven van wat je wel en niet moet doen als de frietketel in brand staat, hoe de ziekenwagen bemanning samenwerkt met de brandweer tijdens het bevrijden van een persoon die gekneld zit in een wrak na een verkeersongeval.

Om 16 uur was er de mode show waar de brandweermannen/vrouwen de werkpakken showde, speciaal deze editie was dat er een special gast kwam optreden.

Niemand minder dan de enige echte Urbanus kwam ineens het podium op, zoals gebruikelijk met de nodige humor showde hij mee een zelf ontworpen werkpak.

Bij het Rode Kruis van Halle kon men leren hoe reanimatie juist in zijn werk gaat, ook informatie was er te verkrijgen over wat het Rode Kruis allemaal doet en hoe men zelf vrijwilliger kan worden.

Nieuw in het wagenpark van het Rode Kruis Halle is het interventievoertuig.

Dit voertuig is speciaal aangekocht om mensen vanop een moeilijk terrein te evacueren of met een evacuatie tijdens wateroverlast.

Bij de preventie dienst van de brandweer hadden de kindjes de kans om een rookdetector te winnen en informatie te krijgen over hoe je huis brandveilig maken.

Bij de Politie kregen de kindjes de kans om op een echte politie moto te zitten, ook hier kregen de bezoekers informatie over diverse onderwerpen.

Meer foto’s op de facebookpagina

https://www.facebook.com/profile.php?id=100075586787831

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.