• za. jul 13th, 2024

Welkom op hulpdienstennieuws.be

Nieuwssite van provincie Antwerpen

Hulpdiensten houden grote oefening in Sint-Job-in-’t-Goor

Donderdagavond 27 juni 2024 heeft de Brandweer zone Rand posten Sint job en Sint-Antonius, en spoedgevallen AZ Klina Brasschaat een grote oefening gehouden in de Zwaluwlaan te Sint-Job-in-’t-Goor

Het scenario van de oefening:

Twee personenwagens zijn op de E19 in Sint-Job-in-’t -Goor met elkaar in aanraking gekomen, de beide bestuurder zijn de controle over hun stuur verloren, en zijn enkele malen overkop gegaan en vervolgens in de gracht terecht gekomen.

De hulpdiensten werden verwittigd voor een ongeval met geknelde, bij het aanrijden van de brandweer kreeg deze de melding dat er één voertuig in brand was gevlogen, ook dat nog in dat voertuig 1 persoon gekneld zat.

Toen de brandweer en eerste ziekenwagen ter plaatse kwamen zagen ze 2 voertuig in de gracht waarvan er één in brand stond met een geknelde persoon, en 1 overkop in de gracht met 3 geknelde persoon.

De eerste Autopomp van Sint-Job is meteen de brand beginnen blussen, er werd ook een tweede ziekenwagen bij gevraagd.

Uit het voertuig dat in brand stond was blijkbaar 1 persoon uitgeslingerd en is 20m in de velden terecht gekomen.

De brandweer heeft de persoon van de wagen die in brand stond snel kunnen bevrijden, ook uit het ander voertuig werd 1 persoon en een baby snel kunnen bevrijden.

Één persoon kreeg de brandweer heel moeilijk bevrijd, samen met de medische diensten heeft het slachtoffer eerst pijnstilling gekregen, voordat de brandweer de dame kon bevrijden.

De oefening werd gehouden met de brandweermannen van posten Sint job en Sint-Antonius, ook twee ziekenwagens van AZ klina en een mug team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.